Muzikale leiding

Orkest:  Bert Groothedde

Als kind ben ik begonnen met het spelen van bugel naar aanleiding van een demonstratie die werd gegeven door de plaatselijke fanfare. De keuze voor bugel was niet geheel vrijwillig: ik wilde graag trompet gaan spelen, maar een fanfare had meer baat bij bugelspelers en zodoende werd mij een ‘trompet’ (lees bugel) in de handen gedrukt.

Dat ik trompet wilde gaan spelen kwam niet uit de lucht vallen. Met kerst had ik een klasgenoot trompet zien en horen spelen tijdens de kerstviering. En dat vond ik prachtig! Waarschijnlijk was het trompetspel van mijn klasgenoot niet eens zo mooi of briljant als ik toen dacht. Ik kan me van de klank ook niets meer herinneren. Toch kan ik dat moment niet vergeten. De kerstboom, de trompet, de geur, enz.

Wat raakte mij dan zodanig dat ik dat zelf ook wilde gaan doen?
Sterker nog, dat ik nu mijn brood verdien met het lesgeven in de muziek terwijl van mijn hele familie niemand professioneel musiceert en alleen een broer van opa in een amateurorkest speelt? Het was de muzikale beleving.

Mijn weg loopt via PABO en de opleiding voor Docent Muziek langs het Conservatorium van Groningen waar ik HaFaBra-directie studeer. Wie weet waar die weg mij nog verder brengt? Een ding weet ik zeker: ik zal steeds weer op zoek zijn naar nieuwe muzikale ervaringen, gevoed door die ene beleving.

Nu sta ik in Ommen met heel veel plezier te dirigeren. Enthousiast door een inspirerende vereniging met boeiende muzikanten, op weg naar een mooi muzikaal niveau.

 Ik hoop dat we samen veel muzikale belevenissen mogen hebben.

Slagwerkgroep: Rico Pullen

Informatie volgt nog

 Bazieoband:  John Marsman

Op mijn 9e ben ik begonnen bij de drumband van De Bazuin. Inmiddels ben ik 34 jaar bij de vereniging. Ik herinner mij nog het begin toen er nog geen trommels waren. Wij moesten allemaal om een houten tafel staan en daarop rammelen.

Een paar jaar later kwamen de trommels en ook de lira’s en was de drumband een feit.
Na elf jaar bij de drumband te zijn geweest als lid ben ik overgestapt naar het slagwerk bij het korps van De Bazuin. Hier heb ik veel mogen leren om meerdere slaginstrumenten te kunnen bespelen.

In het begin speelde ik op het drumstel en vele kleinere instrumenten zoals tamboerijn en bongo’s. Later werden er drie pauken aangeschaft en ging voor mij een wens in vervulling.
Tot op de dag van vandaag speel ik het liefste op de pauken en toen de pauken kwamen heb ik gelijk de kans aangegrepen om hiervoor naar de muziekschool te gaan. Ook tijdens de switch van de drumband naar het korps heb ik mijn Tamboer-maître opleiding gedaan en na twintig jaar ervoor lopen het stokje in 2016 overgedragen.

Ook tijdens deze periode heb ik nog bijna vijf jaar in de band Triad gezeten als drummer. Op dit moment ben ik nog steeds allround slagwerker bij het korps van De Bazuin en daarnaast zittende in commissies als de activiteitencommissie en de cgmo ( commissie gezamenlijke muziekverenigingen Ommen)

Per 1 Januari 2017 ben ik met heel veel plezier begonnen als dirigent van De Bazieoband. Voor mij was die keuze een enorme uitdaging en ik wist in het begin niet goed wat ik ervan verwachten moest.

Hierin was het niet zo zeer dat de muziek of noten en kleuren parten gingen spelen, maar de uitdaging was groter om dirigent te zijn van mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking en hoe daarmee om te gaan. 
Inmiddels gaat het zo goed en genieten we zo gigantisch elke woensdagavonden op onze repetities. We spelen Christelijke liederen en oud Hollandse liedjes. Ook is de Bazieoband druk bezig om nieuwe liedjes in te studeren.

De Bazieoband bestaat uit 25 leden en 15 trouwe begeleiders die elke woensdagavond en op onze optredens klaar staan voor onze leden om te begeleiden en achter de schermen alles te regelen.
Het is voor mij een hele eer om voor zo,n mooie band te mogen staan en we met ons allen veel lol en plezier hebben.

De Bazieoband repeteert op elke woensdagavond van 19 tot 19.45 uur.
Wij zijn nog op zoek naar begeleiders die onze leden één op één willen begeleiden. Dus als je interesse hebt, schroom dan niet om onze repetitie te bezoeken.